Boka nu

Information – FAQ

 • Vilken tid är det in- och utcheckning på Leksand Strand?

  Stugor & Glamping: Incheckning är från kl. 15.00 och utcheckning senast kl. 11.00
  Camping: Incheckning är från kl. 13.00 och utcheckning senast kl. 12.00

 • Vad gäller om man kommer sent?

  Har ni förbokat och betalt får ni ett sms på eftermiddagen/kvällen med mer information och en kod för att komma åt er nyckel i vår nyckelbox

 • Kan man kontakta Leksand Strand Camping även när receptionen är stängd?

  Ja, om man är boende hos oss. Under natten har vi personal som nås via ett journummer som hittas i välkomstbroschyren eller vid receptionen.

 • Har ni något boende ledigt?

  Ni kollar enkelt tillgängligheten via vår hemsida genom att:
  1. Klicka på MENY högst upp i högra hörnet
  2. Välj Boka i menyn.
  3. I kalendern väljer du datum.
  4. I menyn till vänster kan du sedan filtrera din sökning för bästa resultat.

 • Hur bokar jag ett speciellt stugnummer/campingplats?

  Efter du valt vilken stugby eller campingområde du önskar bo på, kan du välja att boka en specifik plats eller låta systemet ta en plats åt dig.

 • Får man ha husdjur på Leksand Strand Camping?

  På alla campingplatser får man ta med sig husdjur. De flesta av våra stugor är också djurtillåtna (ett fåtal är djurfria). Står det inte ”djurfri” i rubriken så är djur välkomna.

 • Vad ingår när man hyr en stuga på Leksand Strand?

  Alla stugor på Leksand Strand har självhushåll. När man hyr en stuga ingår själva stughyran, el och vatten.
  Täcken och kuddar finns i stugan men sängkläder och handdukar ingår inte men finns att hyra om man önskar det. En rulle med toalettpapper finns i stugan vid ankomst.

 • Har ni handikappanpassade stugor?

  Vi har stugor på markplan utan trappsteg, ex. Björkbyn och ett fåtal i Leksandsbyn. Dessa är inte handikappanpassade, men av erfarenhet så kan det fungera. Badrum och ett sovrum finns alltid på entréplanet i stugorna. För att se hur en stuga ser ut invändigt, hänvisar vi till Meny – Boende – Stugor. Där kan ni se bilder, planritning samt en videofilm från stugan.

 • Kan man parkera vid stugan?

  De allra flesta stugor på Leksand Strand har parkering precis intill stugan. Annars finns parkering i närheten. Vid varje stuga får max en bil parkeras, förutom framför de stora stugorna Tallbacken 2, där finns plats för 2 bilar.

 • Finns det grill på campingen?

  På Leksand Strands område finns en grillplats som är till för alla. Vill man grilla vid sin stuga eller campingplats går det bra att ta med sin egen grill som står på ben eller köpa en grill i butiken. Engångsgrillar är tyvärr inte tillåtna pga. brandrisken.

 • Finns det gratis wifi på Leksand Strand?

  Ja. På Leksand Strand finns ett gratis wifi på området, som fungerar bäst runt receptionen och vid vår restaurang. I alla stugor med dusch och toalett finns också trådlöst nätverk, ingen kod behövs.

 • Ingår entrébiljetter till Leksand Sommarland om man bor på Leksand Strand?

  Entrébiljetterna ingår inte boendepriset. Däremot kan du boka något av våra erbjudanden för att få bästa pris på boende och inträde till Sommarland.

 • Vi har köpt entrébiljetter i förväg och nu har en av oss blivit förkyld och vi kan inte besöka er. Finns det möjlighet att få pengarna tillbaka?

  Tyvärr löser vi inte tillbaka eller byter ut köpta biljetter. För hjälp med entrébiljetter kontakta support@leksandresort.se

 • Hur långt är det till Leksand Sommarland från Leksand Strand?

  Från receptionen på Leksand Strand är det ca 500 meter till entrén på Leksand Sommarland, det tar cirka 5-10 min att promenera.

 • Vad händer med borttappade/kvarglömda saker?

  Upphittade saker samlas in i receptionen i den mån vi hittar sakerna. Det som vi slänger direkt är blöta kläder, handdukar, småsaker utan värde samt slitna kläder. Den åttonde dagen slängs tyvärr alla upphittade saker. Vill ni att vi skickar er sakerna tar vi 200 kr i avgift + faktiska kostnaden för frakten.

 • Har ni tvättmaskiner på Leksand Strand Camping?

  Vi har tvättmaskiner i vår nya tvättstuga centralt placerad (se kartan) på Leksand Strand. För 2,5 timmar per maskin tar vi 85 kr. Boka tid i receptionen!

 • Hur hanterar jag mina sopor?

  För att det ska hållas rent och snyggt på området uppskattar vi att ni tar era sopor till utsedda platser. Miljöstationer finns över hela området och är utmärkta på kartan som utges vid incheckning.

 • Hur många stjärnor har Leksand Strand Camping?

  Leksand Strand Camping och Resort är en femstjärnig camping med fantastiskt läge intill sjön Siljan och med Leksand Sommarland som närmaste granne.