Frågor & svar

Här får du svaren på de vanligaste frågorna om vår rekrytering.

Under vilken period kan jag arbeta?

Majoriteten av alla anställda arbetar helsäsong som pågår 17/6 – 13/8 2023. Vill du vara säkrare på att få hänga med oss i sommar bör du ställa in dig på att arbeta större delen av sommaren. Skriv vad du önskar i din ansökning.

Hur många arbetar inom Leksand Resort?

Under hela året arbetar totalt ca 500 personer inom koncernen. Under sommarperioden anställer vi 240 medarbetare för att hantera alla gäster som besöker oss.

Hur gammal måste jag vara för att arbeta på Leksand Resort?

För de flesta av våra tjänster har vi en åldersgräns på 16 år, med undantag för några tjänster som du kan vara yngre än 16 år för att söka. Ett team som många under 16 år börjar arbeta i är superteamet vilket vi rekommenderar.

Hur ansöker jag till en av tjänster?

Vi hanterar endast ansökningar via ansökningssidan, vi tar ej emot ansökningar via mejl. Så för att vara en del i rekryteringen ska du ha läst informationen och ansökt till tjänsten innan utsatt datum. Information kring vakanta tjänster hittar du under fliken ”Lediga tjänster”. Vi arbetar med ett rekryteringsprogram som heter Yobber, där lämnar du kontaktuppgifter och svarar på några frågor, varav några via en videoinspelning.

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

När du har skickat in ansökningen kommer den hanteras så snabbt som möjligt efter ansökningstiden har gått ut. Därefter kommer du eventuellt bli kontaktad för att boka en tid för intervju. Eftersom det är 240 personer som ska anställas kan det ta tid eftersom avhopp eller ändrade planer kan uppkomma och nya rekryteringar måste genomföras.

Har ni kollektivavtal?

Självklart! På samtliga arbetsplatser tillämpar vi HRFs direktiv inom avtalsområdet. Eftersom det är olika juridiska bolag som är verksamma inom koncernen skiljer det sig i vilket som tillämpas.
Leksand Sommarland – HRF, nöjesavtalet
Leksand Strand – HRF, riksavtalet med turistsupplementet
Mat vid Siljan – HRF, riksavtalet

Hur mycket tjänar jag som anställd?

Vi tillämpar avtalsenliga löner för alla anställda inom koncernen. Vilket avtal som gäller beror på vilket företag du är anställd hos. Mer information kring vilket avtal som tillämpas finns beskrivet för respektive tjänst.

Hur arbetar vi med mångfald och jämställdhet?

Leksand Resorts vision är att vara en attraktiv arbetsplats för alla. Att då ha en organisation och attityd som präglas av jämställdhet och mångfald ter sig för oss som en ren självklarhet. Vi utesluter ingen i vår strävan mot en arbetsplats där alla behandlas med respekt och värdighet. Därför är det viktigt att du som söker ett arbete hos oss förbereder dig på att arbeta tillsammans med alla.

Hur tar jag mig till och från arbetet?

Alla som är anställda hos oss har ett eget ansvar att ta sig till och från arbetet. Om man inte bor i närheten av Leksand Resort rekommenderar vi att titta över kollektivtrafiken eller andra alternativ. Flera som vi anställer pendlar till och från arbetet.

Hur fungerar det med ledighet?

Självklart har du ett antal lediga dagar i veckan och funderar du på en längre ledighet (7 dagar eller mer) kan det bli svårt att tillgodose det. Eftersom vi har en kort säsong behövs alla medarbetare vi anställer för att serva våra gäster. Kortare perioder är lättare att lösa men där har du som anställd ett ansvar att kontakta kollegor för att byta pass, men det skall alltid godkännas av en arbetsledare samt ändras i schemat. Vi på Leksand Resort vill självklart försöka hitta möjligheter och alternativ för att lösa önskemål men vi lämnar inga garantier. Skriv med eventuella ledighetsansökningar i din ansökning samt berätta det vid intervjun, men utgå inte från att den är godkänd förrän det är inlagt i schemat.

Vad menas med team?

Eftersom vi vill skapa en varierande miljö för dig som anställd har vi skapat olika former av team. Ett team är oftast uppbyggt av 3 olika stationer eller arbetsområden som man roterar emellan under säsongen.

Vad krävs för att arbeta som team leader?

Till sommaren anställer vi 18 arbetsledare som kommer ansvara för den dagliga driften och dig som medarbetare. För att arbeta som team leader är det motiverande att ha tidigare arbetserfarenheter hos oss eller utbildning inom området. Men är man en energirik person med rätt inställning kan det finnas möjligheter att få möjlighet att arbeta som team leader utan erfarenhet eller utbildning.

 

sv Swedish
X