Jobba på Leksand Resort

VI SÖKER FLER HÄRLIGA KOLLEGOR

Frågor & svar

Här får du svaren på de vanligaste frågorna om vår rekrytering.

Hel- eller högsäsong?

Majoriteten av teamen arbetar helsäsong som pågår 19/6 – 20/8. Ett fåtal platser finns på högsäsongsscheman som pågår 3/7 – 13/8 men vill du vara säker på att få hänga med ett härligt gäng i en grym miljö bör du ställa in dig på att arbeta större delen av sommaren. Skriv vad du önskar i din ansökning.

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

När du har skickat in ansökningen kommer den hanteras så snabbt som möjligt efter ansökningstiden har gått ut. Därefter kommer du eventuellt bli kontaktad för att boka en tid för intervju. Därefter kommer vi meddela dig så snabbt som möjligt om hur du ligger till. Eftersom det är 220 personer som ska rekryteras kan det ta tid eftersom avhopp eller ändrade planer kan uppkomma och nya rekryteringar måste genomföras. Alla som har ansökt kommer få ett besked.

Hur många arbetar inom Leksand Resort?

Under hela året arbetar totalt ca 600 personer inom koncernen. 540 personer är anställda under säsong eller tidsbegränsat eftersom vi till stor del bedriver säsongsverksamhet och för tillfället har vi 60 tillsvidare anställda.

Hur ansöker jag till en annonserad tjänst?

Vi hanterar endast ansökningar via ansökningssidan, vi tar ej emot ansökningar via mejl. Så för att vara med i rekryteringen ska du ha läst informationen och ansökt till tjänsten innan utsatt datum. Information kring vakanta tjänster hittar du under fliken ”Lediga tjänster”. När du ansöker har du möjlighet att ange 3 olika stationer, så läs på om vilka du skulle vilja arbeta vid.

Är ni kollektivt anslutna?

Självklart! På samtliga arbetsplatser tillämpar vi Visitas och HRF´s direktiv inom avtalsområdet. Eftersom det är olika juridiska bolag som är verksamma inom koncernen skiljer det sig i vilket som tillämpas.

Hur gammal måste jag vara för att arbeta på Leksand Resort?

För de flesta av våra tjänster har vi en åldersgräns på 18 år, med undantag för några tjänster som du kan vara 16 år för att söka.

Vilken lön är det för era tjänster?

Vi har avtalsenliga löner på alla tjänster inom koncernen. Vilket avtal som gäller beror på tjänst. Mer information kring avtal och vilket lön det är för respektive tjänst finns beskrivet för den tjänsten du söker. Har man arbetat 2 säsonger får man 5 kr/tim extra och 3 år 10 kr/tim extra utöver avtalet.

Hur fungerar det med ledighet?

Självklart har du ett antal lediga dagar i veckan och funderar du på en längre ledighet (7 dagar eller mer) kan det bli svårt att tillgodose det. Eftersom vi har en kort säsong behövs alla medarbetare vi anställer för att tillgodose våra gäster. Kortare perioder är lättare att lösa men där har du som anställd ansvar för att kontakta kollegor för att byta pass, men det skall alltid godkännas av en arbetsledare samt korrigeras i schemat. Vi på Leksand Resort vill självklart försöka hitta möjligheter och alternativ för att lösa önskemål men vi lämnar inga garantier. Skriv med eventuella ledighetsansökningar i din ansökning samt berätta det vid intervjun, men utgå inte från att den är godkänd förrän det är inlagt i schemat.

Har ni boende?

Vi har tyvärr inga ”personalboenden” att erbjuda till dig som söker. Vi rekommenderar att man frågar inom släkten eller vänner om någon har sommarstuga eller liknande i närområdet. Eftersom det är vår högsäsong under sommaren har vi inga stugor eller husvagnsplatser att erbjuda.


NOTERA: När du skall skicka in din arbetsansökning till oss kommer du till landningssidan för Leksand Sommarland. Alla som ansöker landar på Leksand Sommarland för att sedan flyttas till Mat vid Siljan eller Leksand Strand om man blir anställd.