Konferera i Leksand Dalarna

Att lägga ert event eller konferens på Leksand Resort kommer att bli något riktigt unikt. Här finns naturligtvis allt du kan förvänta dig som rymliga och fina konferenslokaler, god mat och dryck och bekvämt boende .

Kurbits

”Att ge upplevelser utöver det vanliga är det bästa vi vet”

Att arrangera ett möte, stort som litet, skall vara enkelt. Vi hjälper dig hela vägen, från att hitta rätt upplägg till utförandet på plats. Tillsammans med oss skapar du mötet med den optimala balansen mellan allvar och lek, nytta och nöje samt arbete och njutning. Oavsett om du planerar konferens, seminarium, workshop, teambuilding eller kickoff ser vi till att helhetsupplevelsen blir som orden i vår vision ”Största möjliga upplevelse för alla”!

Referenser

Kontakta oss, så berättar vi gärna vad vi gjort tidigare för bland annat Leksands Sparbank, Nordea, Leksands Knäckebröd, Apegroup, Mockfjärds Fönster, Unionen och Posten.

”Vi hade vår årliga kick-off på Leksand Resort och är fantastiskt nöjda. Roliga aktiviteter, fantastiskt god mat och personlig och högklassig service. Mest uppskattat var hinderbanan, att få testa segways och stugorna med bastu. Vi kan varmt rekommendera Leksand Strand som plats för företagsaktiviteter”
Johanna Bogårdh, personalchef på Apegroup

Aktiviteter

Vad är det som gör ett vanligt möte till det där lilla extra? Mötet på Leksand Resort är så mycket mer än att bara konferera och äta god mat. Vad sägs om att Kamikazebomba från Drop’n Twist, tävla i en av höghöjdsbanorna, åka Zipline med förbundna ögon, eller bara ha roligt på Sveriges häftigaste äventyrsgolfbana? Helheten skapas av de små detaljerna. Hos oss finns det mängder av unika möjligheter, såväl traditionella som helt galna.

Stora actionpaketet

3-5 aktiviteter
Är ni en grupp som gillar action? Här väljer ni mellan 3-5 actionfyllda aktiviteter:

Höghöjdsbana
Vem är höjdräddast i gruppen?
Zipline
Vågar alla ta språnget?
Äventyrsstigen
Ta er genom i sammanlänkad grupp
Segway
Tävla vem som kör snabbast
Frisbeegolf 9 hål
Vem är pricksäkrast?

Lilla actionpaketet

2 aktiviteter
I det lilla paketet ingår:

Höghöjdsbana eller Zipline
Plus en av följande aktiviteter:

Äventyrsstigen
Segway
Frisbeegolf 9 hål

Äventyrsgolf

På Leksand Strand ligger vår nybyggda äventyrsgolfbana. Välj mellan två teman: Piratbanan eller Leksandsbanan.

Konferenslokaler

Leksand Resort erbjuder konferensmöjligheter i traditionella, kreativa och unika miljöer, året runt. Allt från små mötesrum för det mindre sällskapet till större lokaler eller vårt stora eventtält för upp till 500 personer. Här finns även möjlighet att ha företagsdagar, utomhusmässor och mycket annat.

Leksand Sommarland

Inne i nöjesparken Sommarland finns Bäverhyddan, en rejäl timmerstuga med plats för upp till 150 personer. Här finns en konferensdel och en restaurangdel.

Leksand Strand

På Leksand Strand ligger vårt eventtält som står uppställt under perioden juni-augusti. Det är vackert beläget vid Siljans strand och kan med sina 400 m2 ta upp till 500 personer. Här har ni tillgång till en scen med all teknisk utrustning ni behöver.

Korstäppan

På Korstäppans Herrgård som ligger ett stenkast från Leksand Strand och Leksand Sommarland finns två konferenslokaler med plats för upp till 60 personer i biosittning. Den ena lokalen, Ester, är belägen i huvudbyggnaden, och den andra lokalen, Margareta, är belägen i ena flygelbyggnaden. Här finns även ett styrelserum med plats för max 10 personer.

Tegera Arena

Vi jobbar även ihop med Tegera Arena om ännu större lokaler skulle behövas. Här finns gott om konferenslokaler, restauranger och även möjlighet att duka upp för sittning på isen. Kontakta oss så berättar vi mer: 0247-138 00 eller bokning@leksandresort.se

Matupplevelser utöver det vanliga

Leksand Resorts matbolag Mat vid Siljan serverar mat som har tillagats med både själ och hjärta. För oss är det viktigt att tänka på både kvalitet och miljön, att i största möjliga utsträckning arbeta med lokala matproducenter är därmed ett givet val. Så långt det är möjligt lagas maten med råvaror som är närodlade och ekologiska. Drycken har också en central roll i matupplevelsen. Vår personal lägger ner ett stort engagemang i att hitta det bästa dryckesvalet till våra specialkomponerade menyer. Allt för att erbjuda dig kulinariska upplevelser utöver det vanliga!

Kurbits

Råvaror valda med omsorg

Att leverera en matupplevelse utöver det vanliga kräver råvaror valda med stor omsorg. Vi på Mat vid Siljan samarbetar bara med dom bästa. I våra menyer hittar du bland annat charkuterier från Siljans Chark (29-faldig medaljör i Chark-SM), lax och skaldjur från Siljans Lax och HH Fiskdelikatesser, praliner från Labys Choklad (SM-guld i Choklad-SM) och ostar från Hansjö Mejeri. Och vi är ständigt på jakt efter nya intressanta matproducenter.

Vi har även ett bageri och konditori, Siljans Konditori, som levererar nybakat bröd och bakverk till våra event.


Trygghet för våra kunder

Våra kockar har bred erfarenhet av allt från rustik husmanskost till mer exklusiva avsmakningsmenyer där allt är tillrett och förberett intill det yttersta. Men även storkök där mat ska levereras till tusentals gäster. All denna kunskap och erfarenhet finns så att du som kund kan känna dig trygg i att du serveras mat av bästa kvalitet.


Våra restauranger

Inom matbolaget finns Restaurang Bäverhyddan (Leksand Sommarland) med ca 150 sittplatser, Korstäppans restaurang med en kapacitet på upp till 80 personer, Strand Restaurang med 25+35 sittplatser, samt eventtältet sommartid där vi serverar bufféer för upp till 500 personer. På Tegera Arena har vi även flertalet restauranger för större sällskap. Fråga oss så berättar vi mer.

Boende

På Leksand Resort kan vi erbjuda många olika boendealternativ så att ni finner just det boendet som passar er grupp. En av våra styrkor är att prisbilden blir mycket bättre då ni kan bo många i ett hus. Vill gruppen bo riktigt billigt kan ni bo upp till åtta personer i våra största hus på Tallbacken. Vi lovar att totalpriset hos oss blir mycket lägre än om ni lägger er konferens på ett traditionellt konferenshotell.

Strandbyn

Leksand Strand
I Strandbyn bor ni i våra mest attraktiva och modernaste stugor med alla bekvämligheter. Ni har en fantastisk utsikt över Siljan och den fina Strandpromenaden. Stugorna har en öppen planlösning, ett charmigt sovloft och en terrass på hela 48 kvm. Här finns kök med kyl/frys, micro, diskmaskin, wc/dusch, bastu, kabel-TV och WiFi.

Tallbacken

Är ni en stor grupp rekommenderar vi Tallbacken med totalt 560 bäddar fördelat på 70 lägenheter. Här har ni kök med kyl/ frys, micro, diskmaskin, wc/dusch, bastu, kabel-TV och WiFi.

Leksandsbyn

Leksandsbyn består av 37 timrade stugor i äldre charm och dalastil, med livskvalité in på knuten. Varje stuga har vardagsrum med pentry, wc/dusch, öppen spis, kabel-TV och terrass.

Bokningsförfrågan

Öppet för bokning från maj till mitten av september
Minimum 20 personer för bokningar.
Bindande bokning och betalning minst 1 vecka innan till receptionen.

Ring 0247-13800 eller skicka ett mail till bokning@leksandresort.se så berättar vi mer om alla möjligheter!

sv Swedish
X