Midsommar i Leksand – Fira på Korstäppan!

Upplev en traditionell dalamidsommar och fira Midsommar i Leksand med folkdräkter, spelmän, 7 sorters blommor, röda stugor, sill och jordgubbar. Midsommar är en kär tradition på Korstäppans Herrgård. På Midsommarafton dukar vi upp en dignande Midsommarbuffé, som kan avnjutas inne eller ute på terassen vid fint väder. Från herrgården har ni sedan endast 10 minuters promenad till det stora Midsommarfirandet i Sammilsdalsgropen i Leksand, där ca 20 000 besökare samlas för att uppleva Sveriges största majstångsresning. Varmt välkommen att fira midsommar med oss!


Program Midsommar i Leksand

TORSDAG 21 JUNI

Kl. 18 Majstångsresning med spelmän
Plats: Majstångsplatsen, norra brofästet

FREDAG 22 JUNI – MIDSOMMARAFTON

 • 15.00 – 18.00 Midsommarbuffé
  Serveras i Korstäppans restaurang
 • 16. 00 Lilla Majstångsresningen
  För barn och vuxna med Leksands folkdanslag vid Leksands Hembygdsgårdar
 • 19. 00 Kyrkbåtar med spelmän ror nedför älven
  Kyrkbåtar med spelmän ror nedför älven med blomstergirlanger och kransar till majstången. Landstigning vid södra brofästet. Därefter går de till fots över bron, förbi Norsgatan och vidare mot Gropen.
 • 19. 45 Stora Majstångsresningen i Gropen
  Stiko Per Larsson, Leksands folkdanslag, Leksands spelmanslag, Kulturskolans spelmanslag och Leksands kyrkokör

  Sveriges längsta majstång reses i Sammildalsgropen. Tal, musik, långdans och ringlekar.
 • 21.30 Midsommarnattsskonsert med Bengan Jansson
  I Leksands Kyrka.
 • 22.00 Logdans vid hembygdsgårdarna

Glad Midsommar önskar alla vi på Korstäppan!

Med reservation för eventuella ändringar.

Midsommar i Leksand


Boka Korstäppans Midsommarpaket

Boka vårt midsommarpaket och upplev ett genuint Midsommarfirande i vacker herrgårdsmiljö. Njut av måltider lagade på råvaror i säsong i vår vackra herrgårdsrestaurang. Från herrgården har du sedan endast 10 minuters promenad till det stora Midsommarfirandet i Sammilsdalsgropen.

OBS! Endast fåtal rum kvar!

LÄS MER OM MIDSOMMARPAKETET OCH BOKA HÄR!