Serveringspersonal med grym servicekänsla

KORSTÄPPANS HERRGÅRD

Ledig tjänst – Serveringspersonal till Korstäppans Herrgård

Nu söker vi en serveringsansvarig på Korstäppans Herrgård. Du har servicekänslan ut i fingerspetsarna, älskar mat och dryck och brinner för att ge gästerna toppservice och en upplevelse utöver det vanliga.


Om Korstäppan

Korstäppans Herrgård i Leksand är en stilfull och charmig herrgård som erbjuder konferens och boende för privat- och företagsgäster. Herrgården har anor från början av förra seklet och är Leksands äldsta hotell. Idag är herrgården ett modernt boende och konferenshotell med alla bekvämligheter men med den historiska känslan bevarad. Herrgården ligger vackert belägen bredvid Siljan med en underbar utsikt och nära till naturen, vilket erbjuder en lugn och rogivande miljö. Hotellet har fyra stjärnor enligt Visita. Korstäppans verksamhet innefattar boende (27 rum/57 bäddar), konferens, restaurang och högtidsstunder såsom bröllop, privata fester och minnesstunder. Personlig service, kvalitet och flexibilitet är nyckelord för oss vad gäller service i vår verksamhet.

Vår vision är att herrgården ska erbjuda en familjär, charmig och idyllisk samlingspunkt i en unik miljö för privatgäster och företagsgäster.

 • Vi skall vara bäst i branschen på att ta hand om våra gäster
 • Vi skall vara en intressant mötesplats som bär på en unik historia
 • Vi skall erbjuda spännande lokala smak, konst & kulturupplevelser
 • Vi skall kännetecknas av hög kvalitet, hög servicegrad och stor omsorg om våra gäster
  ”Att i alla lägen överträffa gästernas förväntningar”

Korstäppans affärsidé är att erbjuda en unik hotellmiljö som andas, konst & kultur, samt en högklassig restaurang med fokus på lokala och närproducerade råvaror i säsong. Vistelsen hos oss ska alltid präglas av omsorg, kvalitet och professionalism. Våra kvalitetsambitioner skall alltid genomsyra verksamheten och vi skall i alla avseenden att överträffa kundens förväntningar.

Korstäppans Herrgård är en del av Leksand Resort (Leksand Sommarland, Leksand Strand, Mat vid Siljan & Siljans Konditori).


Om Korstäppans kök

I Korstäppans kök är råvaran och smakupplevelsen i fokus. Matinfluenserna kommer från Sverige & världen, men med mycket inspiration och hänsyn till lokala råvaror & svenska mattraditioner. Vår ambition är att Korstäppans restaurang ska vara en välkomnande mötesplats där samtal, musik och kultur förenas kring välkomponerad mat i en unik miljö. Kvällsmeny består av smårätter, detta för att gästerna ska få en bredare matupplevelse. Korstäppans restaurang rymmer ca 80 personer. Under sommarsäsongen öppnar vi upp terasserveringen vilket ger plats för ytterligare ca 40 gäster. Här arrangeras bröllopsmiddagar, konferensmidddagar, à la carte kvällstid, julbord, nyårssupéer, winemakers dinners m.m.


Vi vill att du:

 • Har ett stort intresse för mat och dryck
 • Gärna har en sommelierutbildning, alternativt så finns möjlighet till att genomgå en sådan utbildning
 • Älskar service och att underhålla gäster
 • Gillar att jobba i team och att samarbeta med och entusiasmera dina kollegor
 • Föredrar att arbeta kvällstid
 • Du är ordningssam och gillar att ha det rent och fint runt omkring dig

Dina arbetsuppgifter:

 • Servera och ta hand om Korstäppans gäster, du älskar att jobba med service
 • À la carte-servering
 • Tjänsten innebär till största delen arbete kvällstid

Arbetstid 

ca 40 tim / vecka

Anställningsform

Tillsvidare, start enligt överenskommelse

Lön

Enligt överenskommelse

Arbetsgivare

Mat vid SIljan AB

Arbetsplats

Korstäppans Herrgård i Leksand

Kontakt

Johanna Alexandersson, johanna.alexandersson@korstappan.se

Sista ansökningsdag

2018-01-18

Ansök

Skicka in ansökan direkt till Johanna Alexandersson på johanna.alexandersson@korstappan.se

sv Swedish
X