Leksand Sommarland öppnar 4 juli!

​2020-06-16 PRESSMEDDELANDE
Leksand Sommarland har efter samråd med Polismyndigheten i regionen fått tillstånd att öppna nöjesparken. Parken öppnar 4 juli 2020 med anpassningar i utbud och flera åtgärder för att följa rådande restriktioner och säkerställa en trygg vistelse för gästerna.

Med anledning av de omständigheter och restriktioner som råder idag kommer vi inte öppna hela utbudet, utan det är ett begränsat antal aktiviteter som får öppna.

– Sammanfattningsvis erbjuder vi ett 270 000 kvadratmeter stort lekområde med ett 20-tal aktiviteter och badmöjligheter i våra 3 pooler samt vår Wipeout-bana i Siljan, säger Anders Östling, VD på Leksand Resort.

Sommarland kan öppna i samförstånd med Regeringsbeslutet

Regeringens och folkhälsomyndighetens beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer omfattar delar av Leksand Sommarland. Parken består av vattenland, attraktioner och en mängd olika aktiviteter i en totalupplevelse, som Polismyndigheten i regionen nu ger tillstånd till att öppna med en del begränsningar.

Anpassningar i aktivitetsutbudet

Beskedet gör att vi kan öppna i stort sett alla actionaktiviteter vilket innefattar bungytrampolinen, hög- och låghöjdsbanan, Fun Laser Tag, äventyrsstigen, Jump Park, klätterväggen, pumptrack BMX och wipeout Siljan. Sommarland kan även ha samtliga pooler öppna. Årets nyhet, Kättingflygaren, kommer att öppna med begränsningen på max 50 personer åt gången inom ett avgränsat område.

Bland övriga aktiviteter som finns kan nämnas frisbeegolf, spel av olika de slag, båtar och kanoter, guldvaskning, hoppborgar, minigolf, piratbåt och piratborgen, skjutbanor och hoppkuddar.

Däremot får Sommarland på grund av idag gällande lagstiftning inte öppna vattenrutschkanor, zip-line, radiobilar, gokart, blaster boats, elbåtar eller trafikstaden. Ej heller karuseller som bergbana, griståg, hoppande bilar, drop and twist.

– Summa summarum kommer vi erbjuda ett nedbantat Sommarland för våra gäster, men vi är trots rådande situation ödmjuka och tacksamma att vi fått möjlighet att öppna. Vi känner ett stort ansvar för våra gäster och vår personal. Samtidigt vet vi hur mycket glädje våra öppna aktiviteter kan sprida för våra gäster, och vi planerar nu en ansvarsfull öppning med säsongspremiär den 4 juli, sammanfattar Linda Johansson, informationsansvarig på Leksand Resort.

Ansvarsfull öppning och trygghet för våra gäster

Linda betonar att de som gästar Sommarland ska kunna känna sig trygga under sin vistelse.

– Vi på Leksand Sommarland tar den rådande situationen på allra största allvar. En ansvarsfull öppning av parken innebär i praktiken att vi säkerställer att vi följer Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer och genomför ett antal riskreducerande åtgärder för att minska smittspridningsrisken av COVID-19. En viktig åtgärd är att vi begränsar antalet gäster i parken så vi kan säkerställa social distansering.

Sommarland inför även förbokning av biljetter och kontaktfri hantering vid entréer, köp av mat, i våra kiosker m.m. Allt för att skapa trygghet och ge gästerna den bästa upplevelsen utifrån dagens förutsättningar.

Priset sänks med 35 % till 250 kr

Anders Östling meddelar också att då Sommarland inte kan öppna alla attraktioner som skulle önskas för att ge gästerna den bästa upplevelsen sänker Sommarland entrépriset till 250 kr för sina besökare.

120-talet jobb räddas i Leksand

Glädjande kan vi nu även erbjuda 90-talet personer sommarjobb och säkrar jobb för 30-talet tillsvidareanställningar hos oss i vår koncern, som förutom Leksand Sommarland omfattar Leksand Strand camping och stugby och Mat Vid Siljan restaurant- och kioskverksamhet. Normalt tas omkring 200 medarbetare in varje sommarsäsong, men vi är tacksamma för beskedet som ger oss möjlighet att säkra ett antal jobbtillfällen denna sommar.

Två veckors full sysselsättning inför öppnandet den 4 juli

Sommarland har nu bråda dagar i och med tillståndet om öppnande. Anders konstaterar att det krävs en kraftsamling med förberedelser och räknar med att Sommarland och Mat vid Siljan har lite mer än två veckors arbete med att slutföra alla förberedelser för ett ansvarsfullt och omsorgsfullt öppnande. Alla inblandade är taggade att dra igång, däribland personalen som väntat på detta efterlängtade besked.

Bokningarna tar nu full fart på Leksand Strand

I och med att regeringen släppte på reserestriktionerna i Sverige så ökade bokningar av stugor och camping. Med dagens besked så räknar nu Leksand Strand med att bokningarna kommer att öka ytterligare då man kan möta alla förfrågningar ett tydligt besked om att Sommarland öppnar den 4 juli.

Barn i vattenlandet Bästa sommarlovet Leksand Sommarland


sv Swedish
X