Information angående coronaviruset

Att du som gäst ska kunna känna dig trygg under din vistelse är det viktigaste för oss. Vi på Leksand Strand tar den här situationen på allra största allvar och gör allt vi kan för att minimera en smittspridning genom att följa direktiv och rekommendationer från regering och Folkhälsomyndigheten.  

Bokningsvillkor med full flex

I dessa oroliga tider är det viktigt att du som gäst hos oss ska kunna känna maximal trygghet med din bokning och ha så mycket flexibilitet som möjligt. Vi har uppdaterat våra bokningsvillkor så att de ger dig möjlighet att ändra dina semesterplaner ända fram till dagen innan ankomst. Då behöver du inte oroa dig för att dina pengar ska brinna inne.

Med dessa uppdaterade bokningsvillkor, som vi kallar full flex, kan du alltså känna dig trygg i att du oavsett anledning alltid kan boka om din vistelse och alltid ha hela ditt inbetalade belopp tillgodo hos oss. Du kan välja att lägga semestern senare i år eller till och med skjuta upp din vistelse till nästa år 2022. 

Detta gäller alla bokningar med ankomst från den 13/5 – 21/8 2021. Ombokningen måste vara gjord senast den 31/12 2021. Efter det tillfaller det inbetalda beloppet Leksand Resort.

Boende på Leksand Strand

Sveriges campingplatser omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 8 personer. Som gäst på Leksand Strand bor man i stuga, i egen husvagn/husbil, glampingtält eller eget tält. För dig som bor i någon av våra stugor eller glampingtält ingår under sommarsäsongen alltid avresestädning. Stugorna städas noggrant av välutbildad personal efter varje avresa. Under lågsäsong kan avresestädning köpas till eller så väljer du som gäst att städa själv. Då gästen valt att städa själv kontrolleras alltid stugorna av oss innan ny gäst checkar in. Läs mer om våra förstärkta städrutiner nedan. För dig som bor på vår camping kan du känna dig trygg med att vi följer strikta brandregler som gör att varje ekipage har gott om utrymme mellan varandra. Som campinggäst kontrollerar du din närmiljö till 100% – precis som du skulle gjort hemma. Vi är väldigt måna om både våra gästers och vår personals hälsa och tillvaro, vi kommer därför  undvika att ha avresa och ankomst på samma stugor/lägenheter. Det gör att vi eventuellt flyttar er bokning till en annan, minst likvärdigt boende.
Tack för er förståelse för detta!

Förstärkta städrutiner

Vi har vidtagit följande åtgärder:

 • Personalen får tydliga direktiv om att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd gällande minimering av smittspridning
 • Personalen får löpande tydliga direktiv gällande hygien- och städrutiner
 • Vi har höjt frekvensen av städningen i allmänna utrymmen
 • Utöver våra vanliga städrutiner av stugor och servicehus så desinficerar vi känsliga kontaktytor såsom exempelvis handtag, knappar, räcken och kortmaskiner
 • Vi ser till att det finns tvål och pappershanddukar på toaletter och i servicehus
 • Vi delar ut tvål gratis vid incheckning i receptionen
 • Handsprit ställs ut för våra gäster att använda
 • Vi uppmanar all personal att stanna hemma vid minsta symptom på förkylning

Allmänna råd

Vi litar samtidigt på att ni som gäster följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd:

 • Vi tvättar händerna noggrant och ofta och minst 30 sekunder så de blir riktigt rena

 • Vi undviker att röra ansiktet (ögon, näsa, mun)

 • Vi hostar och nyser i armvecket

 • Vi håller avstånd

 • Vi tar inte i hand

 • Vi stannar hemma vid minsta symptom på förkylning

 • Vi tar hänsyn till varandra och hjälper varandra, i synnerhet de som tillhör en riskgrupp.

Avbeställningsskydd

Vårt avbeställningsskydd (195 kr/bokning under lågsäsong och 495 kr/bokning under högsäsong) gäller som vanligt och du kan avboka fram till 7 dagar innan ankomst oavsett orsak. Är det mindre än 7 dagar kvar kan du avboka mot uppvisande av läkarintyg. Vid en avbokning får du tillbaka allt du har betalat in förutom 195 kr/495 kr (avbeställningsskyddet) plus eventuell administrationsavgift. Läkarintyg skall skickas till oss inom 14 dagar från avbokningstillfället, först då återbetalas bokningen.

Skulle situationen förändras uppdateras denna sida med relevant information. 

Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att vi ses snart!

sv Swedish
X