Information angående coronaviruset

Denna sida uppdateras löpande. Senast uppdaterad 25 mars 16.00

Att du som gästa ska kunna känna dig trygg under din vistelse är det viktigaste för oss. Vi på Leksand Strand tar den här situationen på allra största allvar och gör allt vi kan för att minimera en smittspridning genom att följa direktiv och rekommendationer från regering och Folkhälsomyndigheten.  

Boende på Leksand Strand

Sveriges campingplatser omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Som gäst på Leksand Strand bor man i stuga, i egen husvagn/husbil, glampingtält eller eget tält.

För dig som bor i någon av våra stugor eller glampingtält ingår under sommarsäsongen alltid avresestädning. Stugorna städas noggrant av välutbildad personal efter varje avresa. Under lågsäsong kan avresestädning köpas till eller så väljer du som gäst att städa själv. Då gästen valt att städa själv kontrolleras alltid stugorna av oss innan ny gäst checkar in. Läs mer om våra förstärkta städrutiner nedan.

För dig som bor på vår camping kan du känna dig trygg med att vi följer strikta brandregler som gör att varje ekipage har gott om utrymme mellan varandra. Som campinggäst kontrollerar du din närmiljö till 100% – precis som du skulle gjort hemma.

Leksand Sommarland

Regeringens beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 500 personer gäller tillsvidare, vilket även innefattar Leksand Sommarland. Vår park har dock inte premiär förrän den 20 juni och vi hoppas givetvis att läget ser annorlunda ut långt innan vår sommarsäsong drar igång. I dagsläget finns ingen tidsangivelse för när förbudet kan komma att hävas men just nu planerar vi för att kunna öppna parken som vanligt på midsommardagen den 20 juni. Skulle dock situationen mot förmodan fortsätta se ut som den gör i dagsläget kan du känna dig trygg med att vi kommer att göra allt för att du som gäst ska kunna känna dig trygg och följa de framtida rekommendationer och direktiv som gäller. Vi är även beredda på att ta de tuffa beslut som kan komma att behövas för att minimera smittspridningen.

Förstärkta städrutiner

Vi har vidtagit följande åtgärder:

 • Personalen får tydliga direktiv om att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd gällande minimering av smittspridning
 • Personalen får löpande tydliga direktiv gällande hygien- och städrutiner
 • Vi har höjt frekvensen av städningen i allmänna utrymmen
 • Utöver våra vanliga städrutiner av stugor och servicehus så desinficerar vi känsliga kontaktytor såsom exempelvis handtag, knappar, räcken och kortmaskiner
 • Vi ser till att det finns tvål och pappershanddukar på toaletter och i servicehus
 • Vi delar ut tvål gratis vid incheckning i receptionen
 • Handsprit ställs ut för våra gäster att använda
 • Vi uppmanar all personal att stanna hemma vid minsta symptom på förkylning

Allmänna råd

Vi litar samtidigt på att ni som gäster följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd:

 • Vi tvättar händerna noggrant och ofta

 • Vi undviker att röra ansiktet (ögon, näsa, mun)

 • Vi hostar och nyser i armvecket

 • Vi håller avstånd

 • Vi tar inte i hand

 • Vi stannar hemma vid minsta symptom på förkylning

 • Vi tar hänsyn till varandra och hjälper varandra, i synnerhet de som tillhör en riskgrupp.

Avbeställningsskydd

Vårt avbeställningsskydd (195 kr/bokning under lågsäsong och 495 kr/bokning under högsäsong) gäller som vanligt och du kan avboka fram till 7 dagar innan ankomst oavsett orsak. Är det mindre än 7 dagar kvar kan du avboka mot uppvisande av läkarintyg. Vid en avbokning får du tillbaka allt du har betalat in förutom 195 kr/495 kr (avbeställningsskyddet) plus eventuell administrationsavgift. Läkarintyg skall skickas till oss inom 14 dagar från avbokningstillfället, först då återbetalas bokningen.

Avbokning utan avbeställningsskydd

Om du avbokar fram till 40 dagar innan ankomst betalar du endast anmälningsavgiften på 20% av bokningsvärdet. Avbokar ni 40 dagar eller senare innan ankomst återbetalas inget.

Skulle situationen förändras uppdateras denna sida med relevant information. Vi känner oss 

Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att vi ses snart!

sv Swedish
X