Leksands Medeltidsmarknad

26-29 MAJ 2022
MARKNAD, TORNERSPEL & GÄSTABUD
Varje år under sista helgen i maj förvandlas området kring hembygdsgårdarna i Leksand till ett medeltida skådespel. Upplev tornerspelen med modiga riddare, strosa runt bland marknadens alla knallar, upplev eldshower och gycklare, njut av musik och god mat och mycket mer! På lördagkvällen dukar vi upp ett medeltida gästabud på Leksand Strand. Här bjuds det på en medeltida meny, musik, underhållning och sprakande eldar!

Medeltidsmarknad

Upplev Leksands Medeltidsmarknad och strosa runt bland spännande knallar, njut av medeltida mat och sång och prova på roliga aktiviteter för både stora och små.

Tornerspel

Hör skramlandet av riddarnas tunga rustningar som möter vikingarnas sköldar och yxor när de möts i ett imponerande tornespel. Missa inte marknadens absoluta höjdpunkt.

Prova på

Under marknaden finns möjlighet till att lära sig mer om medeltiden genom kurser och "prova på". Testa exempelvis bakning över öppen eld, skinnsömnad eller runristning.

Erbjudanden

Välj mellan att bo på campingen eller i stuga på Leksand Strand.
I båda erbjudandena ingår entré till medeltidsmarknaden alla dagar, logi 2 nätter fre-sön samt medeltida gästabud på lördag kväll. Önskar du stanna längre? Klicka på Boka boende-knappen och lägg till entrébiljetter och gästabud under tillval.

Medeltid

Medeltidsweekend stuga

Medeltid

Medeltidsweekend Camping

Program

 • 29 maj

  Medeltidsmarknad 11:00-17:00

  Söndag, kl 11:00 (slutar söndag den 29 maj, kl 17:00)
  Leksand Strand

  Kyrkallén, Hembygdsgårdarna

 • 29 maj

  Tornerspel

  Söndag, kl 15:00 (slutar söndag den 29 maj)
  Leksand Strand
sv Swedish
X