Välkommen till bords

OM MAT VID SILJAN

Vi på Mat vid Siljan serverar mat som har tillagats med både själ och hjärta. För oss är det viktigt att tänka på både kvalitet och miljön, att i största möjliga utsträckning arbeta med lokala matproducenter är därmed ett givet val. Så långt det är möjligt lagas maten med råvaror som är närodlade och ekologiska. Drycken har också en central roll i matupplevelsen. Vår personal lägger ner ett stort engagemang i att hitta det bästa dryckesvalet till våra specialkomponerade menyer. Allt för att erbjuda dig kulinariska upplevelser utöver det vanliga.

I linje med kundernas höga förväntningar har vi skapat en organisation av medarbetare som levererar. Vi vill att maten ska smaka och se bra ut, självklart, med bra råvaror som säkerställer en hög och jämn kvalité. Men lika viktigt för oss är att alltid göra vårt bästa och ge en hög service. Kort sagt, vi vill att vår närvaro inom mat, dryck och boende ska synas, och göra skillnad. Vår aktionsradie är i första hand Dalarna, men vi har även uppdrag på andra håll i Sverige. Vår referenslista av genomförda jobb är lång sedan starten våren 2010. Inledningsvis låg vårt fokus på restaurangverksamheten i Ejendals Arena, nuvarande Tegera Arena, i Leksand.

Redan från början var andemeningen att komplettera vår verksamhet med catering till stora möten. En av våra första uppdragsgivare blev Tällberg Forum, en mötesplats för världens ledare. Totalt 2 400 personer serverades mat och dryck under det evenemanget. Och sen har det rullat på, med en stadig ökning av olika cateringuppdrag som stora bolagsstämmor, event, jubileumsaktiviteter, Vasaloppet och skid-VM i Falun 2015.

Trygghet för våra kunder

Att leverera en matupplevelse utöver det vanliga kräver råvaror valda med stor omsorg. Vi på Mat vid Siljan samarbetar bara med dom bästa. I våra menyer hittar du bland annat charkuterier från Siljans Chark (29-faldig medaljör i Chark-SM), lax och skaldjur från Siljans Lax och HH Fiskdelikatesser, praliner från Labys Choklad (SM-guld i Choklad-SM) och ostar från Hansjö Mejeri. Och vi är ständigt på jakt efter nya intressanta matproducenter. Vi har även ett bageri och konditori, Siljans Konditori, med prisbelönta bagare som levererar nybakat bröd och bakverk till våra event.

Våra kockar har bred erfarenhet av allt från rustik husmanskost till mer exklusiva avsmakningsmenyer där allt är tillrett och förberett intill det yttersta. Men även storkök där mat ska levereras till tusentals gäster. All denna kunskap och erfarenhet finns så att du som kund kan känna dig trygg i att du serveras mat av bästa kvalitet.

splash

Vi strävar alltid efter att skapa matupplevelser utöver det vanliga