Fira Midsommar i Leksand Dalarna

DALAMIDSOMMAR
Har du upplevt en traditionell midsommar i Dalarna? Folkdräkter, spelmän, sju sorters blommor, röda stugor, sill, jordgubbar och redig feststämning? Sveriges största midsommarfirande inträffar i Leksand där den stora folkfesten varje år lockar omkring 20 000 besökare. Varmt välkommen att fira midsommar i hjärtat av Dalarna!

Kurbits

Midsommarprogram i Leksand

I Leksand firar vi midsommar ordentligt! Det vet alla som någon gång varit med vid firandet i Gropen som Sammilsdalsgropen heter i folkmun, eller i någon av de nittiotalet byar som omgärdar Leksand. Firandet börjar redan en vecka innan midsommarhelgen och pågår en bit in i juli. Här är tre viktiga programpunkter på midsommarafton i Leksand

 

Kl. 16.00 Lilla majstångsresningen för barn och vuxna med Leksands folkdanslag vid Leksands hembygdsgårdar.
Kl. 19.00 Kyrkbåtar med spelmän ror nedför älven. Landstigning vid södra brofästet. Därefter går de till fots över bron, förbi Norsgatan och vidare mot Gropen.

Kl. 19.45 Stora Majstångsresningen i Gropen med musikunderhållning, långdans och ringlekar.

 

 

Fira på Leksand Strand

BO I STUGA ELLER CAMPA

På midsommarafton dukar vi upp en dignande midsommarbuffé i Strandrestaurangen, varpå vår egen majstångsresning väntar med musik och dans. Från Leksand Strand har ni ca 25 minuters promenad in till Leksand, där ni kan delta i barnens lilla majstångsresning vid hembygdsgårdarna eller den stora majstångsresningen i Gropen senare på kvällen.

På midsommardagen öppnar Leksand Sommarland för säsongen och bjuder på spännande nyheter. Varmt välkommen till en fullspäckad Midsommarhelg

Korstäppans Herrgård

Fira på Korstäppans Herrgård

BO PÅ HOTELL

Boka Korstäppans populära Midsommarpaket och upplev ett genuint midsommarfirande i vacker herrgårdsmiljö. Midsommar är en kär tradition på Korstäppans Herrgård. På midsommarafton dukar vi upp en dignande midsommarbuffé, som kan avnjutas inne i salongen eller ute på terrassen vid fint väder. Från herrgården har ni sedan endast 10 minuters promenad till det stora midsommarfirandet i Sammilsdalsgropen i Leksand.

Sommartårta Siljans Konditori

Sommartårtor från Siljans Konditori

ETT MÅSTE TILL FESTEN

Ett absolut måste för midsommarbuffén är någon av de goda jordgubbstårtorna från Siljans konditori. Vår populära sommartårta på mazarinbotten med vaniljgrädde och färska jordgubbar eller vår klassiska gräddtårta dekorerad med jordgubbar sätter pricken över i:et på firandet.

Mat & dryck

Siljans Konditori

Bageri, konditori, servering och galleri. Frukost, lunch, fika och söndagsbrunch.

LÄS MER

Leksand Strand

Midsommarlunch 19/6 kl. 13.00-15.00 och grillbuffé med underhållning.

LÄS MER

Korstäppans Herrgård

Midsommarbuffé, lunch och middag med läckra smårätter på råvaror i säsong.

LÄS MER

Kalender

SE VAD SOM HÄNDER I MIDSOMMAR

 • 25 jun

  Midsommarfirande i Leksand

  Vi återkommer så snart vi har mer info om hur midsommar i Leksand kommer firas 2021

 • 26 jun

  Säsongspremiär Sommarland

  Lördag, kl 10:00 (slutar lördag den 26 juni, kl 17:00)
  Leksand Sommarland
 • 27 jun

  Sommarland öppet

  Söndag, kl 10:00 (slutar söndag den 27 juni, kl 17:00)
  Leksand Sommarland
sv Swedish
X