Nils-Erik Johansson nominerad till Guldklubban

2019-12-01 PRESSMEDDELANDE
Nils-Erik Johansson, ordförande i Leksand Resort, nominerades av Styrelseakademin Dalarna till Guldklubban för förtjänstfullt ordförandeskap i kategorin onoterade bolag. Priset syftar till att tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll. Guldklubban är instiftat av Styrelseakademin och Deloitte, och delas ut i Stockholm den 6 december.

För att kvalificera sig till Guldklubban gäller att personen varit styrelseordförande i samma bolag minst tre år, att hen leder en styrelse med minst fyra ledamöter och att kandidaten inte samtidigt är bolagets vd. Vinnare utses i två kategorier: noterade och onoterade bolag. För att utse vinnare bedömer juryn ett antal kriterier. Det handlar bland annat om bolagets värdeutveckling, hur styrelsearbetet är organiserat och ordförandens personliga egenskaper.

Guldklubban

Till vänster, Kenneth Bengtsson styrelseordförande i Clas Ohlson som nominerades i kategorin noterade bolag och till höger Nils-Erik Johansson, styrelseordförande i Leksand Resort, som nominerades i kategorin onoterade bolag.

Se filmen om Leksand Resort och Nils-Erik Johansson.


sv Swedish
X