ÅRETS TJOCKBULLA

Krumelur

Vinnare Årets Tjockbulla

2017 Team Ollén
Lagkapten: Märta Ollén

tjockbulla_ollen_800x440

Stort grattis till Team Ollén, Märta Ollén, som knep titeln ”Årets Tjockbulla 2017” (Foto: Matta Ingels)

171125_vinnare_arets_tjockbulla_team_ollen_800x500

Vinnare 2017 Märta Ollén, juryordförande Sara Lidell och konferencier Matta Ingels, Siljan News.


Vill du vara med & tävla 2018? 

Visst är tjockbullan ett bland de allra godaste bröden? Det finns även många varianter som bakas i bagarstugorna runt om i bygden. Och det är en konst i sig att få till den perfekta brödkakan, något som kräver både känsla och erfarenhet. Därför tycker vi det är extra kul att arrangera denna tävling där en oberoende jury kommer bedöma de olika bidragen utifrån tre kategorier: smak, utseende och konsistens. Tillsammans med Siljan News och Matta Ingels i spetsen bjuder vi på en rafflande tävling där årets vinnare ska koras.

Vill ni vara med och tävla nästa år? Lördagen den 24 november 2018 avgörs vilket lag i Leksands Kommun som bakar den godaste tjockbullan 2018. Anmäl dig och ditt lag redan idag, men senast måndag den 19 november 2018. Lycka till!


Anmälan

Fyll i din ansökan till Årets tjockbulla 2018 och tryck på skicka. Du kommer därefter få ett mail där vi bekräftar att vi mottagit din anmälan. Får du ingen bekräftelse, skicka ett mail till tavling@siljanskonditori.se. Anmäl dig redan idag, men senast måndag den 19 november 2018.

LAGNAMN (obligatorisk)

LAGKAPTEN (för- och efternamn) (obligatorisk)

TELEFONNUMMER (obligatorisk)

E-POST (obligatorisk)


Om tävlingen

DATUM lördag 24 november 2018 12.00 – 13.00

PLATS Siljans Konditori, Leksand

ANMÄLAN senast måndag 19 november 2018

Krumelur

TÄVLINGSREGLER

Du och ditt bagarlag lämnar 6 tjockbullar som skall vara så lika varandra som möjligt. Bidraget lämnas lördagen den 24 november mellan kl. 09.00 – 10.00 på Siljans Konditori. Vinnaren utses kl. 12.30 på Siljans Konditori.

tjockbulla_2000x1200

JURYN

Juryns uppgift är att bedöma bidragen i tre olika kategorier: smak, konsistens och utseende. Juryns ordförande är Sara Lidell (guldmedaljör i EM unga bagare 2013). Jurybedömningen genomförs på Siljans Konditori, lördagen den 24 november mellan kl. 10.30 – 11.30.

sara-tipsar
Juryordförande: Sara Lidell


arets_tjockbulla

Tävlingen arrangeras i samarbete med Siljan News.