Galleri Siljan

Upptäck vacker konst samtidigt som du njuter av en bit mat eller fika. En perfekt kombination för alla sinnen. Utställningen pågår både på entréplan och en trappa ned. Välkommen in!

  • 18 jun

    Galleri Siljan

    Lördag (slutar fredag den 30 september)

    Utställare: Caroline Tamm

    LÄS MER

Caroline Tamm

18 JUN – 30 SEP 2022

Caroline Tamm föddes 1978 och är verksam i Stockholm. Hon ägnar sig i huvudsak åt måleri och skulptur. Efter att ha avslutat gymnasiet gick hon Stora konstutbildningen på folkuniversitet under ett års tid och fortsatte sedan med privatkurser hos den nu framlidne konstnären Åke Arph.
 
Om sitt måleri säger Caroline: ”Under åren har mitt måleri ändrat fokus, från att ha målat på ett väldigt tydligt och lättillgängligt, har jag gått över till ett mer abstrakt måleri. Mötet mellan känslan, färgen och formen fångas mer lustfyllt. Ibland är budskapet den viktigaste och ibland är det en stämning men oftast är det dynamiken färg och form som uppslukar mig.”
 
Caroline huserar sedan många år tillbaka i en källarateljé på Östermalm i Stockholm. Materialvalen är en stor del av den kreativa processen. Verken målas främst i akryl på pannåer och dukar. Akrylen både målas, sprayas och kastas – allt i en process för att framhäva ett djup och en rörlighet i tavlan. I en del av verken använder sig Caroline av slagmetaller och flera av tavlorna görs med neonrörsinstallationer.

caroline-tamm-03
caroline-tamm-01
caroline-tamm-07
caroline-tamm-12
caroline-tamm-08
caroline-tamm-06
caroline-tamm-13
caroline-tamm-05
caroline-tamm-04
caroline-tamm-11
caroline-tamm-09
caroline-tamm-02
caroline-tamm-14
caroline-tamm-15
sv Swedish
X