Siljans gelato
Vår egen krämiga gelato är tillverkad på italienskt vis på mjölk från Dalarna.
Gelatomeny
Smakerna kan variera från dag till dag men just nu har vi bland annat tillverkat följande
Rabarbersorbet
Mango- och passionssorbet
Hallonsorbet
Vanilj
Saltlakrits
Vit choklad med hallonrippel
Mint
Salt Caramel
Kokos
Körsbär
Mörk choklad med kladdkaka
Vad är gelato?
Gelato betyder glass på italienska. Men det är skillnad på det vi kallar glass och gelato. Gelato görs, till skillnad mot glass, i huvudsak på mjölk med väldigt lite eller ingen grädde alls. Det gör att den har en lägre fetthalt jämfört med vanlig glass. Dessutom innehåller gelato betydligt mindre invispad luft, vilket gör den kompaktare än industritillverkad glass. Gelato serveras även vid en högre temperatur än glass. Vad gäller smakupplevelsen så ger den minskade fetthalten och den högre serveringstemperaturen en tydligare smak.