Entré FAQ

Här hittar du några av de vanligaste frågorna vid entrén till Sommarland.

Med hänsyn till stora gästskaror med varierande tolerans så är inga husdjur tillåtna inom parken. Undantaget är naturligtvis ledarhundar eller andra hundar som är viktiga hjälpmedel för gäster med ett funktionshinder i vår miljö. Vi har därför byggt helt nya hundgårdar i skuggläge som ni kan hyra under dagen, vi har även ett antal löplinor i skuggigt läge för de som inte trivs i en bur. Ni sköter själva om hunden med mat, vatten och städning. Vill ni rasta hunden kan ni gå ut genom entrén där en skogsdunge finns! Hundgårdarna är byggda enligt jordbruksverkets regler för storlek. Dessa går ej att förboka. Hyr en hundgård/box i vår gästservice innanför entrén till vänster för 100 kr, lås lånar du av oss! Alla hundar har alltid fått plats så oroa er inte för detta. Vill ni vara på säkra sidan är det en fördel att ni är här tidigt. Hundgårdarna ligger inne på Sommarland till höger om entrén. Vi har även några reservburar och löplinor som kan utnyttjas om det blir trångt!

Parkens utbud av aktiviteter är ganska jämnt fördelade på ålder och längd. Vissa attraktioner passar bara för kortare personer och vissa för längre personer, därför har vi satt samma entrépris oberoende på besökarens längd! Barn under 1 meter betalar ingen entréavgift!

I parken ingår allt utom: Zipline (80 kr) & skarp ammunition till våra salongsgevär (20 kr per 5 skott, 35 kr per 10 skott).

Ja, behöver du gå ut och sen in igen måste du först få en stämpel på din hand som du sen visar upp när du kommer tillbaka!

Ja, skrindor finns att hyras för 50 kr i serviceenheten innanför entréerna till vänster. Vissa dagar kan skrindorna ta slut!

Ja, vi har cirka 600 värdefack/boxar på Sommarland, vid Dalakarusellen och i Vattenlandet. Öppningen är c:a 35×25 cm och är 55 cm djupa. Hyr nyckel i serviceenheten till vänster innanför entrén. Pris: 40 kr.

Vi har tyvärr inte några familjerabatter! Det är svårt att definiera vad en familj är och hitta ett rättvist system som accepteras av alla. Därför tar vi betalt per person!

Ni som är i behov av ledsagare betalar full entréavgift, ledsagare med ett ledsagarintyg går däremot in gratis. Din kommun utfärdar ledsagarbevis och det är viktigt att du visar upp detta i entrén när ni går in. Läkarutlåtanden eller andra intyg gäller inte hos oss.