Säkerhet

Läs gärna igenom detta innan ditt besök på Leksand Sommarland.

Vattenlandet

  • VIKTIGT! Det är alltid du som förälder som ansvarar för ditt barns säkerhet, inte våra badvärdar! Men ett barn kan i ett kort obevakat ögonblick springa ifrån sina föräldrar, därför är det viktigt att alla vuxna hjälps åt med övervakningen av badande barn. Skulle allvarlig drunkningsolycka  ändå vara framme, ring 112 och tillkalla sen hjälp av förstahjälpen-utbildad badvärd.
  • Duscha alltid innan bad, även efter du haft på dig solskyddskräm. Reningssystemet funkar bättre när du är helt ren innan du hoppar i plurret!
  • För att vistas i badet utan målsman gäller 12 år och simkunnig.(Simkunnig: 200 meter varav 50 meter rygg) Under 12 år med målsman som är 18 år.  Vid större gruppbesök krävs en ombytt/ badande vuxen per 3 barn-/ungdomar om de ej är simkunniga. Ej simkunniga barn måste minst bära armpuffar när de vistas nära vatten. Flytvästar finns för utlåning vid båthamnen.

Gokartbanan

  • VIKTIGT! Gokartbilarna kontrolleras enbart av dig själv och har du aldrig kört gokart eller andra fordon förut kan det vara svårt att veta när man skall bromsa i en kurva eller hur snabbt gokarten kan gå i en kurva. De som skadas efter att åkt av banan in i skyddsräcket är ofta ovana förare, åldern har ingen betydelse i detta fall! Vårt bästa råd är att ta det väldigt försiktigt på banan, att barnet i dubbelkarten inte sitter med uppdragna knän och att säkerhetsbältet är väl fastspänt. Vår personal hjälper er med bälte och ger er instruktioner var gas & broms sitter så lyssna noga på dem!

Bungee trampolinen

  • Här kan barn skada sig när de gör volter. Det kan vara svårt att ta sig runt i tid innan man landar och då kan huvud, nacke och rygg skadas. Endast barn som behärskar det och är vana får göra volter. Be era oerfarna barn att inte försöka sig på volter på egen hand.

Stickor

Bryggor och klätterställningar kan man få stickor av. Ett tips är att alltid ha skor på sig när trä är underlaget!


Studsmattor & studskuddar

Är det många som hoppar samtidigt på en studsmattor, hoppborgar eller studskuddar kan små barn få väldigt hög höjd och därmed landa med stor kraft på tex huvud, nacke eller rygg. Undvik därför att ditt barn hoppar om större barn hoppar samtidigt.


Hala ytor

I vattenlandet finns det många hala ytor, även att gå i en roddbåt kan innebära halkrisk. Se till att ditt barn inte går på hala sluttande ytor.


Ansvarsförsäkring

  • Vi har en ansvarsförsäkring om personskada skulle uppkomma vid fel på våra aktiviteter eller fel begångna av oss. Vid allvarligare skada anmäler vi händelsen till försäkringsbolaget som i sin tur kontaktar er.
  • Personskador pga olycksfall där vi inte är inblandade eller orsakade av annan gäst är ett ärende för ditt eget försäkringsbolag.

Om olyckan inträffar

  1. Ring direkt 112 om allvarlig skada inträffat. Kontakta sen någon i personalen eller ring sjukvårdsansvarig på 024 729 92 35 så kommer vi till undsättning.
  2. Om lindrigare skada inträffat: Kontakta någon i personalen eller ring sjukvårdsansvarig på 024 729 92 35 så kommer vi och hjälper er med omplåstring!

Vi önskar er en riktigt kul dag i parken!

sv Swedish
X