Boka nu

Att göra med barn i Leksand

Det finns en hel del att göra med barn i Leksand, det nära resmålet i hjärtat av Sverige och Dalarna. Hit tar du dig enkelt via bil, tåg eller buss. Bo med familjen i stuga, glampingtält eller på campingplats på Leksand Resort (1) och upplev Dalarnas semesterparadis tillsammans.

Att göra med barn i Leksand – karta över Leksand med platser för barn- och familjeaktiviteter utmärkta.

Öppna större karta (pdf)

Kul & spännande aktiviteter i Leksand

Ett kärt familjenöje och populär destination för barnsemester: äventyrsparken Leksand Sommarland (2) som ligger alldeles intill Leksand Resort (1) vid Siljans strand.

Tegera Arena (3) kan ni kolla på hockeymatcher och äta gott. Arenan erbjuder dessutom familjedagar, barnkalas, och skridskoåkning under allmänhetens åkning.

Utflykter & besöksmål i och omkring Leksand

Njut av Leksandsbygden från cykelsadeln; cykla Leksandsturen(4)  tillsammans.

Upplev musik i det fria på Alfvéngården (5).

Åk på båtkryssning med Siljans vackraste ångfartyg S/S Engelbrekt (6).

På härliga Hildasholm (7) kan ni kila omkring i labyrintiska trädgårdsgångar, gå på skattjakt och följa en interaktiv upplevelserunda. Årliga barnteaterveckan inträffar i juli, då bjuds här på en rad föreställningar utomhus.

Hildasholm, en stor vit byggnad omgiven av konstnärligt klippta parkträd.

Historiska Hildasholm

Se, lära & upptäcka i Leksand

Naturum Dalarna (8) är ett av Sveriges 33 naturum. Här får barnen inspiration till att vistas i Dalarnas fantastiska natur, och kunskap om varför vi behöver skydda naturen i Sverige.

I närheten av Leksands kyrka (9) finns vikingagravar och rester av en boplats från stenåldern. Kyrkan ligger vackert på udden mellan Österviken och Österdalsälven. Det sägs att den är byggd över ett hedniskt tempel.

Aktiviteter med puls i Leksand

Spela tennis i Leksands Tennisklubbs (10) fina hallar, eller prova på padel hos Leksand Padelcenter (11).

Ta med skateboard, inlines eller kickbike och dra till skateparken LEIF (12).

Vintertid erbjuder Granberget (13) både längdåkning och utförsåkning. Den omtyckta familjebacken har fem nedfarter, två släpliftar och gratis barnlift. Här finns skiduthyrning, skidskolor, restaurang och grillplats.

Promenera eller ta en tur på skridskor eller spark på istäckta Siljan. Vid bra isförhållanden plogas bana upp på isen från Leksand Resort och upp mot Hjortnäs. Ett tips är att stanna till på Siljans konditori (14) och fylla picknickkorgen med färska bullar och varm choklad.

En man bearbetar järn i Käck och Hedbys smedja, det slår gnistor om det glödgade järnet.

Mysiga saker att göra i Leksand

Se en film på Visir Bio (15). I början av året äger japanska filmfestivalen rum på den anrika biografen, då visas alltid flera familjefilmer.

Besök Smedjan i Leksand (16) ,och ta en fika på Siljans konditori (14).

Höjdpunkter under året i Leksand

Leksands medeltidsmarknad i början av juni minglar riddare, musiker och gycklare. Hantverk, gästabud och tornerspel och mängder av aktiviteter för barn och vuxna.

Midsommarfirandet i Leksand är något att uppleva minst en gång i livet. På midsommardagen slår dessutom Leksand Sommarland upp portarna för säsongen.

Stämningsfulla Leksands julmarknad fyller gator och torg första helgen i advent. Handla julklappar, lämna önskelistan till Tomten, ta en tur med häst och vagn och njut av julmusik, sprakande eldar och varm glögg.

Aktiviteter & underhållning för familjen på Leksand Resort

På  Leksand Resort (1) hittar familjen också aktiviteter och underhållning – spela minigolf, lek på lekplatserna, bada i poolen eller i Siljan och avsluta dagen med minidisco eller familjeshow.

Hos oss hittar du också paket och erbjudanden som kombinerar boende och aktiviteter.

TIPS Aktiviteter med barn i Dalarna

Se paket & erbjudanden