Fira Påsklov i Leksand, Dalarna

Ta med familjen till Leksand och ta vara på påsklovet i vackra Dalarna. Här i Siljansbygden där den värmande vårsolen ligger mot rödtimrade stugväggar kan ni ta er tid att umgås, njuta och ha kul.

Samla familjen för en underbar Dalapåsk!

Påsklovsaktiviteter

– för både barn & vuxna i Leksand

I närheten av våra anläggningar finns bland annat möjlighet till utförsåkning med slalom och snowboard, skridskoåkning, långfärdsskridskor, längdskidåkning och att hyra skoter.

Ta en uppfriskande promenad i vårsolen längs med Strandpromenaden som sträcker sig från Leksand Strands stugbyar ända in till kajen i Leksand. Väl inne på Noret, som utgör Leksands centrum, passar ni på att botanisera i butikerna.

Upplev även kulturutbudet och besök bland annat Käck och Hedbys smedja för närmare kontakt med genuint svenskt hantverk. Känn värmen alstras från det glödheta smidet och se traditionell smidestillverkning på nära håll. Fortsätter ni på vägen mot Siljansnäs kan ni kliva in i en värld av tidlöst vackra mönster från Jobs textilhantverk. Passa även på att besöka kalligrafen och designern Ylva Skarps showroom i Leksand.

Fyll påskägget med godsaker
från Siljans Konditori

Ta med familjen till Siljan och prova caféets populära söndagsbrunch. Passa också på att köpa med er choklad och andra godsaker att fylla påskägget med. Kika på påskerbjudanden från Siljans Konditori.

Familjens stora påskbuffé på Korstäppan

På påskafton dukar Korstäppans upp en förträfflig påskbuffé som får smaklökarna att jubla. Plocka från bland annat sillinläggningar, lax från Siljanslax, kryddigt lamm och ett sagolikt dessertbord. Boka bord och upplev påskens smaker på Korstäppans vis.

Påskerbjudanden

– med olika typer av prisvärt boende i Leksand
Under påsklovet hittar du prisvärda boendepaket hos Leksand Strand i Tallbacken och Leksandsbyn, samt rabatterat boende på Korstäppans Herrgård.

BO PÅ HOTELL

Se och boka Korstäppans Påsklovspaket

TILL KORSTÄPPAN

BO I STUGA

Se och boka Leksand Strands påsklovspaket.

TILL LEKSAND STRAND

sv Swedish
X