Upplev Sommarlovet i Dalarna

Sommarlov i Leksand i hjärtat av Dalarna

Bästa sommarlovet hittar du i Leksand och på Sommarland. På midsommardagen slår vi upp portarna till vår actionfyllda äventyrspark med vattenland, motorland, karuseller och hisnande utmaningar. Boka något av våra boendepaket och få en fullspäckad upplevelse på Sveriges roligaste familjeresort mitt i Dalarna.

Bästa sommarlovet på Leksand Sommarland

Ett besök på Leksand Sommarland är en höjdpunkt för familjen i sommar. Här får ni tillsammans utforska över 50 olika attraktioner. Upplev allt som parken har att erbjuda som att fara nedför kittlande vattenrutschbanor, studsa runt i Jump Park, utmana varandra på Whipeout-banan, testa prickfärdigheten i Laser Tag, kasta er ut för Zipline-banan och mycket mycket mer.

Boendepaket på Leksand Strand

Bo i stuga, husvagn, husbil eller tält
På Leksand Strand kan du välja mellan boende i allt från ombonade stugor med alla bekvämligheter, till enklare campingstugor och fina campingplatser med utsikt över Siljan. I sommarlandspaketen ingår 2-dagars entrébiljetter till parken. På kvällen väntar Minidisco med Billy Bäver, fartfylld familjeshow och vår populära grillbuffé. Läs mer om våra Sommarlandspaket och boka idag.

LÄS MER OCH BOKA

Äventyrsgolf på Leksand Strand

En aktivitet att lägga till checklistan under ditt besök på Leksand Strand är en rafflande runda på den fina äventyrsgolfen som rymmer två olika banor med Leksandstema och Pirattema.

TILL ÄVENTYRSGOLFEN

Sommaraktiviteter och besöksmål i Leksand

Övriga sommaraktiviteter och besöksmål som Leksand erbjuder är bland annat den nybyggda skateparken Leif och utomhustennisbanor vid Siljan, guidade turer och barnteater på vackra Hildasholm och tonsättaren Hugo Alfvéns välbevarade sommarhem i Tibble.

Sommaren är även ett ypperligt tillfälle att uppleva den vackra Siljansbygden på cykel där du enkelt tar dig fram på någon av alla natursköna vandringsleder och promenadstråk. Läs mer om Sommaraktiviteter i Leksand.

LÄS MER

Konsertsommar – från Putte i Parken till Dalhalla

Utomhuskonserter hör sommaren till och ett stående inslag i Leksand är gratiskonserten Putte i Parken, som arrangeras vid hembygdsgårdarna två dagar i juli varje sommar. Missa inte heller alla världsartister som gästar storslagna Dalhallas scen. Hit tar du dig enkelt med direktbussen som avgår från Resecentrum i Leksand.

Hotellpaket på Korstäppans Herrgård

På Korstäppans Herrgård bor du bekvämt i något av våra charmigt inredda herrgårdsrum. Här erbjuder vi under sommarmånaderna prisvärda Sommarlandspaket, Dalhallapaket och logi med halvpension. Läs mer om Korstäppans paket och erbjudanden och boka idag.

TILL KORSTÄPPANS PAKET

Lunch & middag med somriga smårätter på Korstäppan

I Korstäppans vackra trädgård serveras dagens lunch, och varje kväll kan du njuta av somriga smårätter på säsongens råvaror. Titta närmare på menyerna och boka bord på Korstäppan.

TILL RESTAURANG KOSTÄPPAN

Jordgubbstårtor & italiensk gelato på Siljans Konditori

På sommarlovet befolkas uteserveringen vid Siljans Konditori av fikasugna turister och lokalbor. Besök denna cafépärla som under sommarmånaderna erbjuder dagens lunch, fräscha sommarsallader, färska frukostfrallor, förtjusande bakverk, egentillverkad italiensk gelato och nybakta hamburgerbröd till grillningen. Se aktuella sommarerbjudanden på Siljans Konditori.

TILL SILJANS KONDITORI

sv Swedish
X