Fira jul & nyår i Leksand Dalarna

Låt den rätta stämningen för jul och nyår infinna sig – kom till Leksand i hjärtat av Dalarna. Upplev en riktig dalajul bland röda stugor i ett snötäckt landskap. Här väntar dignande julbord, saffransdoftande bakverk, stämningsfull musik och spännande vinteraktiviteter. Välj något av våra prisvärda boendepaket på Leksand Strand eller Korstäppans Herrgård, och ta vara på jullovet tillsammans med nära och kära.

Kurbits

Leksands julmarknad

NÅGOT FÖR ALLA SINNEN
December inleds med Leksands julmarknad där knallar fyller gågatorna inne i centrala Leksand. Smaka på läckerheter från lokala producenter av mat och dryck, botanisera bland genuint hantverk, slappna av i värmen från sprakande eldar och dra in doften av kryddig glögg.

Julmarknad

Jullovsaktiviteter vid Siljan

BÅDE UTE OCH INNE
Under julsäsongen kan du besöka flera intressanta utflyktsmål runt Siljan. Åk utför på Granberget, eller packa matsäck och ta en tur i någon av de fina längdspåren. Gå och se en hockeymatch i Tegera Arena, eller varför inte dra på långfärdsskridskor eller ta sparken för en tur på Siljan när isen har lagt sig. Kultur står bland annat till buds i form av konst i någon av alla små gallerier runt sjön Siljan. Du kan också besöka kalligrafidesignern Ylva Skarps studio, eller kura i mörkret framför en bra film på anrika femtiotalsbiografen Visir Bio.

Bo i röda stugor

BOENDE FÖR BÅDE SMÅ OCH STORA FAMILJER
Ett mysigt alternativ är att umgås med familj och vänner i någon av de fina stugorna på Leksand Strand, och i lugn och ro njuta av tid med varandra. Här finns allt från mindre stugor med 4 bäddar upp till tvåplansvillor med 8 +2 bäddar, kamin och bastu. 

BOKA STUGA

Julbord

Ett nyårsfirande med guldkant

Efter julhelgen stundar nyårsfirandet i Leksand. Fira in nya året på Korstäppans herrgård med en utsökt supé, dans i salongen och övernattning i något av de unika herrgårdsrummen.
Du kan också samla vänner och familj i en av de mysiga stugorna på Leksand Strand där ni njuter av en läcker nyårsmeny från Korstäppans nyårskasse.
Tillbringa jul och nyår på det sätt som passar dig och ditt sällskap bäst.
Välkommen till julen i Leksand och Dalarna!

Paket & erbjudanden

Prisvärda jul- och nyårspaket

-20%
Leksand Strand

Julweekend

Fr. 3 349 kr

Julbord & matupplevelser

Siljans Konditori

Missa inte heller att kliva in i värmen på Siljans Konditori, där julens alla bröd och bakverk radas upp. Köp med dig dina färska favoriter, eller dröj kvar och njut av gofika framför brasan.

LÄS MER

Tegera Arena

Föredrar du kanske kombon julstämning och hockeyspänning? Ta för dig av det gemytliga julbord som vi dukar upp i Tegera Arena i samband med en rafflande hockeymatch.

LÄS MER

Jullovskalender

Se vad som händer i Leksand under jullovet

 • 28 dec SHL

  Leksand – Rögle

  Tisdag, kl 19:00 (slutar tisdag den 28 december)
  Mat vid Siljan

  Tegera Arena, Leksand

 • 06 jan SHL

  Leksand – Linköping

  Torsdag, 2022-01-06, kl 18:00 (slutar torsdag den 6 januari, 2022-01-06)
  Mat vid Siljan

  Tegera Arena, Leksand

 • 08 jan SHL

  Leksand – Örebro

  Lördag, 2022-01-08, kl 15:15 (slutar lördag den 8 januari, 2022-01-08)
  Mat vid Siljan

  Tegera Arena, Leksand

sv Swedish
X