Det här är Leksand Resort

I Leksand Resort bildades 2012 och är moderbolaget till: Leksand Sommarland, Leksand Strand camping & resort samt Mat vid Siljan. Tillsammans har vi totalt 100 anställda under året och vi har glädjen att ta emot totalt ca 400 000 gäster inom de olika verksamheterna. Sedan starten har alla vinster i företaget återinvesterats i bolagen med målet att bli Sveriges roligaste familjeresort samt att skapa största möjliga upplevelse för alla.

Leksand Sommarland

Upplevelseparken Leksand Sommarland har sedan startade 1984 blivit en av Dalarnas största turistattraktioner och ett populärt besöksmål för barnfamiljer från hela landet. Nöjesparken har cirka 140 000 besökare varje år.

Leksand Strand

Boendeanläggningen Leksand Strand är en av dalarnas största camping och stugområden med plats för upp till 3 000 boendegäster per dag fördelat på 500 campingplatser och 222 stugor. Anläggningen har fyra stjärnor enligt SCR.

Mat vid Siljan

Mat vid Siljan är ett framgångsrikt restaurang och cateringföretag som innefattar restaurangköket på Korstäppans Herrgård, samtliga restauranger på Tegera Arena, konditori Siljan samt all restaurangverksamhet på Leksand Strand och Sommarland. Tillsammans utgör det totalt 10 olika serveringsställen. Utöver detta bedrivs även en omfattande cateringverksamhet där man bland annat 2015 var stolt matleverantör till Skid-VM i Falun.

Vår affärside

Leksand Resort ska erbjuda besökaren en oslagbar semesterkombination i en unik miljö i hjärtat av Dalarna!

Vår affärside är att erbjuda besökarna glädjefyllda dagar med bad, lek, avkoppling samt mat och underhållning i en underbar miljö. Allt vi erbjuder ska vara av hög kvalitet och vi ska alltid sträva efter att utvecklas och förbättras. Vårt värdskap, service och renlighet ska vara i världsklass. Våra besökare ska känna sig sedda och välkomna. Hos oss ska man hitta allt som är viktigt för en lyckad semester. Våra kunder kommer främst från Dalarna och övriga Mellansverige men hela landet och även Norge finns representerade.

Våra värdeord

Våra värdeord ska genomsyra hela organisationen och hjälpa oss att skapa en trygg och gemensam identitet:

  • Glädje
  • Miljö
  • Gemenskap

Varmt välkommen till Leksand Resort och våra anläggningar!

sv Swedish
X