Välkommen till Siljans bageri

BAKAT FÖR HAND PÅ NOGA UTVALDA RÅVAROR

BESTÄLL ONLINE

SILJANS BAGERI

Vi bär på en över 100 år lång bageritradition som vi är mycket stolta över, och som vi känner ett stort ansvar att förvalta på bästa sätt. För oss innebär det att vi gör allt vårt bröd och våra bakverk från grunden på väl utvalda råvaror. På grund av begränsade resurser kan vi inte baka alla sorter alla dagar. Vi utgår därför från ett bassortiment som vi sedan kompletterar.

Krumelur

Med ett nyttigare bröd

KAN DU NJUTA VARJE DAG

BESTÄLL MATBRÖD

SILJANS MATBRÖD

Vi har ökat fullkornshalten och minskat sockermängden i våra degar

Krumelur

Vi tycker det är viktigt att göra vårt matbröd så nyttigt vi bara kan. Därför har vi ökat fullkornshalten och minskat på sockret i degarna. Vi använder surdegar där den långsamma jäsprocessen bidrar till ett smakrikare och hälsosammare bröd med bättre hållbarhet. Vi hoppas att du ska gilla det lika mycket som vi.

Vi har ett basutbud av limpor som du kan hitta hos oss varje dag, sedan har vi vissa limpor som bara bakas vissa dagar. Detta för att kunna erbjuda ett brett och varierat sortiment. Bland våra matbröd hittar du bland annat, småfranskor, bräck (sol, råg samt ost), fröfrallor, Siljans Sport, Siljanslimpa, siktkaka, levainbröd, bergakungen samt våra populära tekakor.


VECKANS BRÖDMENY

MÅNDAG Fruktbröd, 69 kr/kg

TISDAG Hjortnäslimpan, 36 kr

ONSDAG Sjugare, 31 kr

TORSDAG Danskt rågbröd, 44 kr

FREDAG Nötbröd, 48 kr


VARDAGAR | LIMPOR

Bergakungen, 49 kr (ej måndagar)

Leksandsfröjd, 52 kr

Levain, 60 kr/kg

Siktkaka, 19 kr

Siljanslimpa, 29 kr

Siljans Rågsur, 29 kr

Siljans Sport, 29 kr


VARDAGAR | PORTIONSBRÖD

Franska, 4 kr

Levain, 9 kr

Ost-, Råg & Solbräck, Fröfralla 7 kr

Siljans Sport, 9 kr

Siljans Rågsur, 9 kr

Tekaka, 7 kr

Underbara sockerkransar

BÅDE GODA & VACKRA

KAFFEBRÖD

Precis som när det gäller vårt matbröd är vi väldigt noga med att bara ha de bästa råvarorna i alla våra kaffebröd. Här hittar du det mesta du kan önska dig: från klassiska kanelbullar, vetelängder och wienerbröd till mazariner, katalaner och toscabitar. Prova gärna vår populära blåbärskrans. Alltid saftig och god och mycket uppskattad.

ÅRETS TJOCKBULLA

Visst är tjockbullan ett bland de allra godaste bröden? Det finns även många varianter som bakas i bagarstugorna runt om i bygden. Och det är en konst i sig att få till den perfekta brödkakan, något som kräver både känsla och erfarenhet. Därför tycker vi det är extra kul att arrangera denna tävling där en oberoende jury kommer bedöma de olika bidragen utifrån tre kategorier: smak, utseende och konsistens. Tillsammans med Siljan News i spetsen bjuder vi på en rafflande tävling där årets vinnare ska koras.

Krumelur

Anmälan

Fyll i din ansökan till Årets tjockbulla 2018 och tryck på skicka. Du kommer därefter få ett mail där vi bekräftar att vi mottagit din anmälan. Får du ingen bekräftelse, skicka ett mail till tavling@siljanskonditori.se. Anmäl dig redan idag, men senast måndag den 19 november 2018. Lycka till!

LAGNAMN*

LAGKAPTEN* (för- och efternamn)

TELEFONNUMMER*

E-POST*


Om tävlingen

DATUM lördag 24 november 2018 12.00 – 13.00

PLATS Siljans Konditori, Leksand

ANMÄLAN senast måndag 19 november 2018

Krumelur

TÄVLINGSREGLER

Du och ditt bagarlag lämnar 6 tjockbullar som skall vara så lika varandra som möjligt. Bidraget lämnas lördagen den 24 november mellan kl. 09.00 – 10.00 på Siljans Konditori. Vinnaren utses kl. 12.30 på Siljans Konditori.

tjockbulla_2000x1200

JURYN

Juryns uppgift är att bedöma bidragen i tre olika kategorier: smak, konsistens och utseende. Juryns ordförande är Sara Lidell (guldmedaljör i EM unga bagare 2013). Jurybedömningen genomförs på Siljans Konditori, lördagen den 24 november mellan kl. 10.30 – 11.30.

sara-tipsar
Juryordförande: Sara Lidell


Vinnare Årets Tjockbulla

2017 Team Ollén
Lagkapten: Märta Ollén

tjockbulla_ollen_800x440

Stort grattis till Team Ollén, Märta Ollén, som knep titeln ”Årets Tjockbulla 2017” (Foto: Matta Ingels)

171125_vinnare_arets_tjockbulla_team_ollen_800x500

Vinnare 2017 Märta Ollén, juryordförande Sara Lidell och konferencier Matta Ingels, Siljan News.


Årets Tjockbulla
Tävlingen arrangeras i samarbete med Siljan News.