Funktionshinder är inget hinder för att ha kul hos oss!

HÄR HAR ALLA KUL PÅ SIN EGEN NIVÅ

Tillgänglighet

Leksand Sommarland jobbar aktivt för att personer med funktionsnedsättning och speciella behov skall trivas och känna sig välkomna i parken. Här har vi samlat de flesta frågor om vår tillgänglighet! Har ni ytterligare frågor: info@leksandresort.se

Ni som är i behov av ledsagare betalar full entréavgift, ledsagare med ett ledsagarintyg går däremot in gratis. Din kommun utfärdar ledsagarbevis och det är viktigt att du visar upp detta i entrén när ni går in. Läkarutlåtanden eller andra intyg gäller inte hos oss.

Kanske! Äldre attraktioner kan i några fall vara lite svåra att ”komma åt” för vissa funktionshinder. Alla nybyggen anpassas så långt som möjligt. Det som kan begränsa är säkerhetsföreskrifter. Man måste t ex kunna spännas fast på säkert sätt i vissa typer av åkattraktioner. Vissa gäster kan ha svårt att stå i kö till tivoliattraktionerna. Besök oss på Gästservice så hjälper vi er. Har gästen ett dolt handikapp är det bra att ha med ett läkarintyg som styrker behovet.

Ja! All personal är beredd att göra sitt bästa för att underlätta för funktionsnedsatta gäster att kunna åka. Dessutom finns specialregler som säger att funktionsnedsatta gäster inte ”måste köa om” efter varje åkning utan kan lugnt sitta kvar för ännu en åktur om man så vill (max 3 åkturer).

Ganska bra! De flesta byggnaderna har behövliga utrymmen, ramper och liknande. Dock inte riktigt alla.

I stort är parken tillgänglig för alla. De flesta vägarna är asfalterade men terrängen är ganska backig på vissa delar. Vi har en plats längst bak i vårt tåg där en rullstol får plats, detta kan underlätta att ta sig upp för de brantaste delarna.

Ja! Ett antal toaletter är beskrivna på den aktuella parkkartan som finns i entrén. Vår dusch vid vattenlandet är anpassad för rullstol.

Några av våra större attraktioner kräver assistans från personal, och kanske personlig assistent. Till exempel: Drop´n Twist och bergbanan. Våra mindre karuseller kräver inte lika mycket assistans. Vår Zipline och våra två höga frittfallrutschkanor ligger placerade i toppen av ett torn så dessa aktiviteter kan vara svåra att komma åt för funktionshindrade. Många av aktiviteterna i vattenlandet går att åka två i om funktionshindret inte är för stor. Sommarlandståget har särskild plats för rullstol

Ja! På vår camping Leksand Strand finns större stugor med stora badrum. Ta gärna kontakt med receptionen på 0247-138 00 för mer info!

Kan absolut vara ogynnsamt under varma & soliga dagar under högsäsongen när många besöker oss! Parken kan vara bättre att besöka för er under v 26-27 samt v 32-33 om man vill undvika att komma när parken är som mest välbesökt och stimmig. Även dagar med mycket moln och risk för regn har mindre besökare. För snabbare access in i parken utan långa kötider är förköp av webbiljetter ett bra alternativ, då går ni snabbt förbi våra så kallade snabbkassor!

Ja! Alternativ med hänsyn till gluten, laktos, vegetariskt och liknande finns på flera matställen. På sidan mat & dryck kommer uppdaterad info om vad vår mat innehåller. Har ni ytterligare frågor: info@leksandresort.se

Leksand Sommarland är nästan uteslutande en upplevelse utomhus varför problem knappast uppstår.

Leksand Sommarlands gästservice som ligger innanför entrén, står till tjänst med muntlig information. Punktskrift finns inte tillgängligt i parken!

Skriftlig information finns bl.a. på vår hemsida men även vår parkkarta. Leksand Sommarlands dominerande upplevelser är vatten- och åkattraktioner vilka i de flesta fall torde kunna nyttjas även av hörselskadade gäster utan nämnvärda problem.

De flesta aktiviteter på Sommarland har någon form av längd/viktgräns och vår ambition är att få ungefär lika många aktiviteter för olika längder! Att börja mäta alla i entrén skulle påverka snabbheten i entrén på morgonen och skapa längre kötider, därför kan vi omöjligt ha millimeterrättvisa som avspeglar sig på entrépriset för alla olika längder och har av enkelhetsskäl satt samma pris för alla över 1 meter!