Frågor och svar

I parken ingår allt utom: Zipline (80 kr) & skarp ammunition till våra salongsgevär (25 kr per 5 skott, 35 kr per 10 skott).

Ni som är i behov av ledsagare eller assistenter betalar full entréavgift, ledsagare/assistenten med ett ledsagarintyg går däremot in gratis. Intyg som enbart beskriver diagnoser gäller inte, utan vi vill se ett intyg på att ledsagning krävs. Ledsagaren måste ha fyllt 18 år. Leksand Sommarland erbjuder en ledsagare fri entré. Vi kräver att behovet av ledsagare styrks med intyg (alternativt att du som fungerar som ledsagare har ett intyg på detta). Intyget skall innehålla ditt namn samt en kort beskrivning av hur ditt behov av ledsagning ser ut. Vi godkänner intyg från legitimerad vårdpersonal.

Nej, men vi har några badvärdar runt vissa pooler vars uppgift är att se till att det är ordning och reda och ge Hjärtlungräddning om en olycka skulle hända. Därför är det viktigt att målsmän bevakar sina egna familjemedlemmar, samt rycker in om fara för annans liv skulle uppstå.

I Vattenlandet får du bara bada i vanliga badkläder. Tänk på att badet stänger kl 17:30 under högsäsong.

Våra pooler värms upp genom miljövänliga luftvärmepumpar. Vårt mål är att alla poolerna ska vara behagligt tempererade även vid kallt väder. 2017 investerade vi i en till stor värmepump till våra tre pooler och temperaturen ligger på c:a 26-28 gr i barn & mellanpoolen och runt 28-30 gr i djuppoolen.

Ja, behöver du gå ut och sen in igen? Säg till vår entrépersonal så får du en stämpel på handen!

Nej tyvärr, i parken finns inte möjlighet att laga egen mat, det är inte heller tillåtet att värma mat på engångsgrill. Detta beror på att det råder eldningsförbud i hela parken. Ta gärna med tex pastasallad eller liknande kall mat, alternativet finns att köpa mat på något av våra fyra matställen.

Ja, skrindor finns att hyras för 50 kr i serviceenheten innanför entréerna till vänster. Vissa dagar kan skrindorna ta slut!

Ja, vi har cirka 600 värdefack/boxar på Sommarland, vid Dalakarusellen och i Vattenlandet. Öppningen är c:a 35×25 cm och är 55 cm djupa. Hyr nyckel i serviceenheten till vänster innanför entrén. Pris: 30 kr.

Har du frågor, synpunkter eller behöver information är du välkommen till vår Gästservice. Vi hjälper dig även med borttappat, upphittat med mera. Ligger innanför entrén till vänster.

Parken är ganska stor och ibland händer det att man kommer bort från varandra. Ett tips är att i början av besöket bestämma en samlingsplats där ni samlas om ni kommer bort från varandra, gärna vid entrén. Fråga i entrén efter ett armband att skriva ditt mobilnummer på. Kommer ditt barn bort kan du kontakta vem som helst i personalen, så vi kan gå ut med ett meddelande i högtalarna som hörs i parkens centrala delar.

Varje morgon samlas borttappade värdesaker och finare kläder in i den mån vi hittar sakerna. Det som vi slänger direkt är blöta kläder, handdukar, småsaker utan värde samt slitna kläder. Vi samlar in allt i datumordning så det är lätt att vid förfrågan hitta era saker bara vi vet vilken dag ni var här. Den åttonde dagen slängs sakerna. Skicka ett mejl till lost@leksandresort.se Vill ni att vi skickar er sakerna tar vi 200 kr i postförskott. Upphittat gods samlas i serviceenheten direkt innanför entrén.

Skötbord finns i anslutning till vissa toaletter, spridda på området, se symbol i parkkartan! Amningsrum med skötbord finns direkt till vänster om Skattkammarens entré på entrétorget. Micro finns i amningsrummet samt i våra tre restauranger.

Vid kiosken i vattenlandet ligger vår sjukstuga. Här finns sjukvårdare tillgänglig och möjligheter att få hjälp med småsår och liknande mindre behov. Vid allvarlig skada larma alltid 112.

OBS! Vi har endast 10 st hundburar och de går bara att förbokas i webbutiken.
Med hänsyn till stora gästskaror med varierande tolerans så är inga husdjur tillåtna inom parken. Undantaget är naturligtvis ledarhundar eller andra hundar som är viktiga hjälpmedel för gäster med ett funktionshinder i vår miljö. Vi har därför byggt 10 st helt nya hundgårdar i skuggläge som ni kan hyra under dagen. Ni sköter själva om hunden med mat, vatten och städning. Vill ni rasta hunden kan ni gå ut genom entrén och vandra upp mot parkeringen! Hundgårdarna är byggda enligt jordbruksverkets regler för storlek. Dessa går from 2018 att förboka för 100 kr i vår webbutik. Hänglås får ni låna! Finns inga platser kvar kan vi inte hjälpa er tyvärr! Visa bokningskvitto och hämta ut hänglåset i serviceenheten innanför entrén!

Egen alkohol är inte tillåtet i parken. Vi har försäljning av vin och öl i Bäverhyddan och Oasen.

För ökad trivsel har vi speciella rökplatser markerade med ”Rökplatsskylt”, se placering i broschyren!

Husdjur, kickbikes, skateboards, inlines, cyklar eller något annat motor- eller eldrivet fordon är inte tillåtna i parken.

Du kan betala med kort (ej Amex) i alla våra entrékassor, butiker, restauranger och kiosker. Kontanter krävs i våra spel/lotterier.

Köp till en extra dag på väg hem från parken om ni inte hann med allt kul. Detta erbjudande gäller endast under samma dag ni besöker parken och kvitto måste visas. Köp biljetten i serviceenheten eller i entrén. Det går inte att uppgradera en endagars till en tvådagars etc.

Vår rekommenderade ålder att gå in på Sommarland utan föräldrar är 12 år samt att hen är simkunnig och mogen att se risker. Risken att skadas kan vara stor på vissa ställen och det är bra om en vuxen kan lära sitt barn om dessa innan de släpps in själva. OBS! Vi vill inte att Sommarland skall bli en fritidsgård för era barn. Vid upprepad misskötsel finns risken att de får lämna parken och vägras tillträde igen.

Vi har hjälmar som vi lånar ut i olika storlekar. Till BMX cyklarna har vi även knä och armbågsskydd.

Vi har en varm och skön bastu vid landningen på Crazy Canyon. Fryser du efter ett dopp i Siljan kan du gå in och värma dig!

sv Swedish
X