Leksand Sommarland öppnar den 4 juli

Polismyndigheten har nu äntligen gett oss tillstånd i enlighet med regeringens beslut, vilket innebär att vi öppnar Leksand Sommarland den 4 juli. Det är ett annorlunda Sommarland som slår upp portarna sommaren 2020. Vi kommer inte öppna hela parken utan delar av vårt stora aktivitets- och attraktionsutbud, samt för ett begränsat antal gäster. Välkommen till ett annorlunda Leksand Sommarland!

En ansvarsfull öppning

Sommarland erbjuder med sina 270 000 kvadratmeter ett fantastisk stort lek- och grönområde med gott om stora ytor att röra sig på. Här öppnar vi ett 20-tal aktiviteter och badmöjligheter i våra tre pooler och i Siljan. Upplev pirret i magen i årets nyhet Kättingflygaren, utmana familjen på wipeoutbanan, hoppa och lek i roliga Jump park och ge motståndarlaget en match i Fun Lazer tag. 

Se öppna aktiviteter & attraktioner 2020

En ansvarsfull och omsorgsfull öppning av Leksand Sommarland innebär att vi säkerställer att vi följer Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer och genomför ett antal åtgärder för att minimera risken för smittspridning. Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd kommer bland annat att säkerställas genom att begränsa antalet gäster i parken, avståndsmarkeringar på marken och endast onlineköp av våra entrébiljetter.

Se aktuell information om Covid-19 och våra riskreducerande åtgärder.

Innan du besöker oss

Vi har alla ett personligt ansvar att hindra smittspridningen av Covid-19. För att både du som gäst och vi som arbetar i parken ska känna oss trygga under vistelsen på Leksand Sommarland vill vi påminna om Folkhälsomyndighetens allmänna råd:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Är du 70 år eller äldre är det extra viktigt att du begränsar dina sociala kontakter och undviker platser där människor samlas.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida om vilka rekommendationer som gäller i sommar.

Boka och säkra din plats

För att minimera risken för smittspridning begränsar vi antalet gäster per dag. Om du vill besöka parken måste du i år boka plats i förväg för den dag du önskar besöka oss. Denna åtgärd gör vi för att på bästa sätt kunna säkerställa en ansvarsfull öppning dagligen, samt för att du som gäst ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Förbokning av entrébiljett

Observera att biljettförsäljning i år endast sker online, du kommer alltså inte kunna köpa någon entrébiljett i entrékassan på plats. Vi släpper upp nya datum veckovis varje söndag.

Köp entrébiljetter här

Förbokning med säsongskort

För dig med säsongskort som vill besöka parken krävs att du bokar din plats i förväg. Detta är givetvis helt kostnadsfritt. Vi kommer kontakta dig med säsongskort inom kort med information om hur du bokar plats och vad som gäller för sommaren 2020.

Platsbokning för dig med säsongskort

Boendepaket på Leksand Strand

För dig som önskar boka ett prisvärt boendepaket med entrébiljetter kan du boka det här. När du bokar paket behöver du inte reservera någon plats i parken utan biljetterna gäller under din vistelse.

Boka ditt boendepaket

Vad är öppet?

Vattenlandet – alla våra tre pooler är öppna men tyvärr omfattas alla vattenrutschbanor av förbudet.

Actionaktiviteter – alla är öppna utom zipline som tyvärr omfattas av förbudet.

Karuseller – vår nyhet kättingflygaren är öppen, med begränsningen på 50 personer inom attraktionsområdet samtidigt och distanshållning i kön. Samtliga övriga karuseller är stängda då de omfattas av förbudet.

Motoraktiviteter – trafikstaden, elbåtar mini samt blaster boats är öppna, övriga motoraktiviteter håller stängt då dessa omfattas av förbudet.

Övriga aktiviteter – samtliga våra övriga aktiviteter som hoppkuddar, hoppborgar, skjutbanor m.m. håller öppet.

Kontantfri park

Från och med i sommar blir Leksand Sommarland en helt kontantfri park. Du kan således endast betala med kort i våra butiker, restauranger och kiosker.

Hjärtligt välkommen i sommar!

sv Swedish
X